ΟΑΕΔ: Προς επέκταση της επιδότησης εισφορών στα τουριστικά γραφεία

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 15:13

Τη δέσμευση της διοίκησης του ΟΑΕΔ ότι το μέτρο του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία θα επεκταθεί και στους εποχικούς και μη εργαζόμενους των κλάδων των τουριστικών γραφείων και των λεωφορείων, από την προσεχή τουριστική σεζόν, απέσπασε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην οποία συμμετείχε επιτροπή της ΓΕΠΟΕΤ, απεκλείσθη η ισχύς του παραπάνω αναφερόμενου μέτρου, αναδρομικά από το 2010. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί νομοσχέδιο-μαμούθ, με σκοπό τη με προϋποθέσεις στήριξη της απασχόλησης, μέσω 12μηνης επιδότησης, του 50% των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων. Πρόκειται για νομοθέτημα, τη χρήση του οποίου θα μπορούσε να κάνει άμεσα και ο τουριστικός κλάδος.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ, κ. Μάριος Τριβυζάς, η αναφερόμενη συνάντηση αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για τα μέλη της Ομοσπονδίας, τα οποία είχαν μέχρι τώρα εξαιρεθεί από τα μέτρα του ΟΑΕΔ για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και τη στήριξη της απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο, καθώς και την τόνωση της δραστηριότητάς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα