Γαλλία: Αναβάλλεται για δύο εβδομάδες η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 12:52
UPD:12:54
REUTERS/STEPHANE MAHE

Η Γαλλία αναβάλλει για δύο εβδομάδες την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων μετά από αίτημα των εμπόρων. Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις, αντί για τις 6 Ιανουαρίου που ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν, θα αρχίσουν στις 20 του ίδιου μήνα.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Αλέν Γκρισέ.  «Έχω ήδη συμβουλευτεί πολλούς ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συναντήθηκα με εμπορικές οργανώσεις και συμβουλεύτηκα τις ενώσεις καταναλωτών. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να αναβληθεί η ημερομηνία και οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου», εξήγησε.

Δύο ομοσπονδίες ανεξάρτητων εμπόρων ζήτησαν από την κυβέρνηση την Τρίτη να αναβάλει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων για τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των διαταραχών στη δραστηριότητά τους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.. «Τα αποθέματα αυτών των καταστημάτων είναι στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν πληρωθεί εβδομάδες σε προμηθευτές. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας για αυτές τις επιχειρήσεις να είναι σε θέση να πουλήσουν στην «σωστή τιμή», χωρίς περαιτέρω μείωση των τιμών, για αρκετές χειμερινές εβδομάδες προκειμένου να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις ροές και να αναλάβουν το κόστος», τόνισαν.

«Ανάσα η αναβολή για τις ΜμΕ», λέει ο Μπρουνό Λε Μερ

Η ημερομηνία της 20ης Ιανουαρίου θα συμπίπτει με την πιθανή επανέναρξη της λειτουργίας της εστίασης.  «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο που έχει θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το οποίο θα επιτρέψει σε όλους να επωφεληθούν από αυτό», είπε ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

Ερωτηθείς για το θέμα στο κανάλι BFMTV, δήλωσε ότι αυτή η αναβολή των εκπτώσεων είναι «ένας τρόπος να δοθεί αέρας σε μικρούς εμπόρους που έχουν λιγότερα περιθώρια» και θέλουν να μειώσουν τα αποθέματά τους. «Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει και ότι οι Γάλλοι θα ευνοήσουν τις μικρές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ο Λε Μερ, κάλεσε του Γάλλους να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Η υποστήριξη πρέπει να αρχίσει να εκδηλώνεται από τους πολίτες και έμπρακτα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα