Χ. Θεοχάρης: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 10:42
UPD:10:44
Eurokinissi/EUROKINISSI

Βέβαιος ότι «όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου παρέστη με αφορμή την άφιξη της πρώτης διεθνούς πτήσης στο νησί.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, την Περιφέρεια, το Δήμο, όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο και θα ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως σημείωσε, «η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρσι» και «οι προτεραιότητες έπρεπε να ήταν άλλες: ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού» συνέχισε, προσθέτοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο».

Ο υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα του υπουργείου να δράσει «για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει», ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπογράφθηκε χθες με την TUI. «ΧΘες κάναμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό, την TUI, η οποία θα φέρει στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ» τόνισε.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα