Εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού πρότυπη Μονάδα Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 16:43

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγιναν τα εγκαίνια της μονάδας μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της σύμπραξης των εταιρειών ENVIPCO και ΤΕΧΑΝ, στην Παλλήνη Αττικής. 

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής του συγκεκριμένου είδους εκτός ΗΠΑ και στόχος είναι να γίνει κόμβος εξαγωγής μηχανημάτων «Made in Greece» στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η επένδυση στη χώρα μας αποδεικνύει την έμπρακτη εμπιστοσύνη στα ελληνικά χέρια, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η ανακύκλωση αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και όρο ζωής για όλους.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η εθνική στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση για την κυβέρνηση και πως στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την πράσινη καινοτομία, την προώθηση νέων τεχνολογιών και τα ζητήματα πράσινης ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι πρεσβευτής ανταποδοτικής ανακύκλωσης είναι ο διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος απηύθυνε σύντομο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό. Στο τέλος ένα από τα παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά -που παρακολούθησαν την εκδήλωση- έλαβε ως δώρο, με κλήρωση, υπογεγραμμένη φανέλα του αστέρα του NBA.

«Αυτό που δεν μας είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ότι έχουμε, ως Ελλάδα, και τον καλύτερο μπασκετμπολίστα στον κόσμο. Και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτό, για τη δράση του όχι μόνο στα παρκέ αλλά και για το πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο αναπτύσσει στη χώρα μας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα