Και νέα βουτιά για το Bitcoin

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 06:33
UPD:06:44
REUTERS/Dado Ruvic

Εξαιρετικά σκληρό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων αποδείχθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο, με το Bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, να παρουσιάζει απώλειες σε διψήφιο ποσοστό. 

Η τιμή του παραμένει σε τροχιά πτώσης και το πρωί της Δευτέρας και λίγο μετά τις 6:20 (ώρα Ελλάδος) στην αγορά του Τόκιο διαμορφώνεται στα 10.901,43 δολάρια, μειωμένη κατά 11% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Εξακολουθεί να είναι περίπου 200% υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές του χρόνου, αλλά πληθαίνουν πια οι ανησυχίες για το εάν το εντυπωσιακό ράλι του πρώτου εξαμήνου μπορεί να έχει συνέχεια και στο δεύτερο. 

Υπό πίεση βρίσκονται και άλλα κρυπτονομίσματα με το Ethereum να υποχωρεί 4,2% και το Ripple να καταγράφει πτώση 5,1%. Η άκρατη αισιοδοξία, που είχε επικρατήσει τον περασμένο μήνα για την είσοδο των κρυπτονομισμάτων στην mainstream αγορά και την αύξηση της χρήσης τους, φαίνεται να έχει πια χαθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σαββατοκύριακα έχουν αποδειχθεί «ευλογία και κατάρα» για το Bitcoin, που έχει σημειώσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες βουτιές του. αλλά και άλματα κατά τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας. Περίπου το 40% των κερδών του από τις αρχές Μαΐου ήρθαν τα Σαββατοκύριακα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα