Την Τετάρτη η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. από τη Μυτιληναίος

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 10:28
UPD:12:02
EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του 97,87% των μετοχών της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου - Μεταλλοβιομηχανία), από την εταιρεία Μυτιληναίος. Πρόκειται για μία συμφωνία ύψους 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους και η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έχει γνωστοποιηθεί, με προηγούμενη ανακοίνωση από την ανεξάρτητη αρχή, είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Μυτιληναίος έχει ανακοινώσει από τον Οκτώβριο του 2018 τη συμφωνία για εξαγορά του 97,87% των μετοχών της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου - Μεταλλοβιομηχανία), που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους.

Η ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. ιδρύθηκε το 1973 και είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου (δευτερόχυτου) αλουμινίου στην Ελλάδα. Μέσω της εξαγοράς, η Μυτιληναίος αναφέρει πως ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα μεταλλουργίας της εταιρείας, αυξάνει άμεσα την παραγωγή κολονών αλουμινίου από τους 120.000 στους 155.000 τόνους, αυξάνει την παρουσία της στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού και αποκτά τεχνογνωσία στη δραστηριότητα της ανακύκλωσης scrap αλουμινίου.

Σύμφωνα με τον μακροχρόνιο σχεδιασμό, η εταιρεία αναφέρει πως θα γίνει σταδιακά μία πιο «πράσινη βιομηχανία», με σημαντικά μειωμένο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και ουσιαστική εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα