Έξωθεν στηρίγματα στο Χ.Α.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:23
UPD:13:26
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές χάρη στις προσδοκίες για ευνοϊκές εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit και σε εκείνο των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ- Κίνας στηρίζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει ελαφρά άνοδο, παρά τις πληροφορίες, που θέλουν τους θεσμούς να εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση για το νέο σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, προβάλλοντας τέσσερα νέα εμπόδια. 

Στις 13:20 πμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,4% στις 722, 80 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,5% μετά το ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ εκείνος της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,5%. 

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει σε θετικό έδαφος, με τα κέρδη του όμως επίσης να περιορίζονται στο 0,5%. Θετικός πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο κλάδος ταξιδιών- αναψυχής με κέρδη της τάξης του 1,7%. Αντιθέτως ισχυρότες πιέσεις δέχονται οι κλαδοι χημικών και εμπορίου με απώλειες 2% και 3% αντίστοιχα. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα