Ικανοποίηση Β. Αποστόλου για τη «μάχη» του ελληνικού γιαουρτιού

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 17:55
UPD:18:00
SOOC/Alexandros Michailidis

Δικαιωμένος και ικανοποιημένος για την απόσυρση της Τσεχίας από τη διεκδίκηση της χρήσης του όρου «ελληνικό γιαούρτι» δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Κάνοντας λόγο για μία «πολύ θετική εξέλιξη», σημείωσε ότι το ελληνικό προϊόν διαθέτει «τεράστιες δυνατότητες εξαγωγής στις διεθνείς αγορές».

«Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε έτσι απλά» υπενθύμισε ο κ. Αποστόλου και εξήγησε: «Το πρόβλημα έχει προκύψει από το 2016, όταν η Τσεχία επιχείρησε να σφετεριστεί τη φήμη του ελληνικού γιαουρτιού με στόχο να παραπλανήσει τους καταναλωτές».

«Έκτοτε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις στη συγκεκριμένη χώρα που έφτασαν μέχρι την προετοιμασία φακέλου για προσφυγή στα Δικαστήρια, αλλά και αλλεπάλληλες συζητήσεις και καταγγελίες στα Συμβούλια Υπουργών, που συμμετείχαν τόσο ο Επίτροπος Υγείας, κ. Ανδρουκάϊτις, όσο και ο Επίτροπος Γεωργίας, κ. Χόγκαν» έσπευσε να συμπληρώσει.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δύο Επιτρόπους για τη θετική τους προσέγγιση, αλλά και τους υπουργούς Γεωργίας της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας.

«Πρέπει το υπουργείο να ολοκληρώσει γρήγορα τη διαδικασία που ξεκινήσαμε -της κατοχύρωσης του ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης. Για την υπεράσπιση, βέβαια, της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες με απτά αποτελέσματα, όπως αυτά του γιαουρτιού αλλά και της φέτας» κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα