Βρετανία: Πράσινο της Βουλής στην επέκταση του Χίθροου, κόκκινο από British Airways

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 09:29
UPD:09:29
REUTERS/Luke MacGregor

Τα σχέδια ύψους 21 δισ. δολαρίων για επέκταση του αεροδρομίου του Χίθροου, με τη δημιουργία τρίτου αεροδιαδρόμου, ξεπέρασαν το πιο σημαντικό πολιτικό εμπόδιο, λαμβάνοντας το πράσινο φως της Βουλής. Δεν έχουν ακόμη πείσει, όμως, την British Airways, το μεγαλύτερο πελάτη του αεροδρομίου. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης τα σχέδια υπερψηφίστηκαν με 415 υπέρ και 119 κατά. Η ιδιοκτήκτρια της British Airways, ΙAG, υποδέχθηκε την εξέλιξη προειδοποιώντας για αύξηση των χρεώσεων στους πελάτες. 

«Η Βουλή ενέκρινε την επέκταση του Χίθροου χωρίς να έχει ιδέα για το πόσο θα στοιχίσει» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Γουίλι Γουόλς. «Έχουμε μηδενική εμπιστοσύνη στην ικανότητα της διοίκησης του αεροδρομίου να ολοκληρώσει το project διατηρώντας αμετάβλητες τις χρεώσεις στις αεροπορικές εταιρείες» υπογράμμισε. 

Ύστερα από καθυστερήσεις δεκαετιών, συνδεόμενες με την ρύπανση και την ηχορύπανση, που θα προκαλέσει ένας τρίτος αεροδιάδρμος, η κατασκευή του θα αρχίσει τελικά το 2021. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία 2025, ανεβάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να εξυπηρετήσει το αεροδρόμιο ετησίως στα 135 εκατομμύρια από 78 εκατ. το 2017. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα