Κοινό μέτωπο Ε.Ε.- Ιαπωνίας κατά των ΗΠΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:01
UPD:09:04
REUTERS/Fabian Bimmer

Τις  δυνάμεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες κατά των αμερικανικών δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα θέλει να ενώσει η Ιαπωνία. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το Τόκιο έχει ενημερώσει ήδη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία, που έχει καταθέσει η Ένωση. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ιαπωνίας και σε παρόμοιες διαβουλεύσεις που έχουν ζητηθεί στον ΠΟΕ από τον Καναδά και το Μεξικό/ 

«Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τις άλλες χώρες, επομένως θέλουμε να συμμετάσχουμε στη διαδικασία και να μοιραστούμε πληροφορίες» σχολίαζε πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Στόχος μας είναι βεβαίως η ακύρωση των αμερικανικών δασμών» συμπλήρωσε. 

Οι διαβουλεύσεις είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ. Είναι αβέβαιο, ωστόσο, το εάν οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν στο αίτημα για διαβουλεύσεις. Σε περίπτωση που αρνηθούν, το επόμενο βήμα θα είναι πιθανότατα επίσημη καταγγελία. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα