Υπεγράφη το σχέδιο Π.Δ. για το Ελληνικό

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 17:33
UPD:18:13

Υπεγράφη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Π.Δ. θα οδηγηθεί εντός του έτους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι και να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη έως το τέλος του 2018.

Το σχέδιο Π.Δ. υπέγραψαν -παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη- ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δήλωσή του μέσω Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας».

«Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δεν θα μείνει μόνη», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε την υπογραφή του σχεδίου Π.Δ. ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. «Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Το σχέδιο Π.Δ. εισηγήθηκε η γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα