Skip to main content

Τελικά το λίγο αλκοόλ δεν βλάπτει;

Μπροστά μας έχουμε καλοκαίρι και ξέρουμε καλά ότι η εποχή «τραβάει» και τις μπίρες και το κρασί και το ούζο της. Το να υπερκαταναλώνουμε αλκοόλ ξέρουμε -και νιώθουμε- ότι κάνει κακό. Τι συμβαίνει, όμως, αν καταναλώνουμε μικρές ποσότητες; Παραμένουμε ασφαλείς ή όχι; Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και τα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μελετά τις έρευνες και την αρθρογραφία και μας εξηγεί.

Μεγαλώσαμε γνωρίζοντας ότι το αλκοόλ είναι κάτι που μας χαλαρώνει, μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ότι έχει οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία, αλλά πρέπει να βάζουμε μέτρο στην κατανάλωσή του. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, μάθαμε ότι κάνει καλό στην καριδά, με μέτρο. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν χωρίζαμε τους ανθρώπους στο να πίνουν περισσότερο ή λιγότερο αλκοόλ για όλη τους τη ζωή; Θα είχαμε περισσότερες ή λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις; Ο Michael Greger M.D. FACLM έγραψε ένα πολύ ωραίο και επιμορφωτικό, evidence-based άρθρο που αξίζει να δούμε μαζί.

Διαβάστε περισσότερα