Skip to main content

ΕΣΕΕ: Ενημέρωση για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του νέου ΕΣΠΑ

ΕΣΕΕ

Για τις δυνατότητες αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΜμΕ» του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και ο Όμιλος EPSILON NET.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σκοπός της δέσμης των συγκεκριμένων δράσεων είναι η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικό ενδιαφέρον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκεντρώνει η 1η Δράση, με την επωνυμία «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός», η οποία στηρίζει επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στη λειτουργία τους και στοχεύουν στη ψηφιακή αναβάθμιση τους μέσα από την κάλυψη βασικών αναγκών σε λογισμικό, υπηρεσίες και εξοπλισμό.

Στη συγκεκριμένη δράση το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται σε ποσοστό 50% έως 60%, ανάλογα με τη περιφέρεια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αφορά επιχειρήσεις με 3 ΕΜΕ (Ετήσιες Μονάδες Εργασίες) και άνω για το 2022 και επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€ για την απόκτηση ψηφιακών εργαλείων και σχετικών υπηρεσιών.

Κρίσιμος παράγοντας για την ενεργοποίηση των δυνητικών δικαιούχων/επιχειρήσεων προκειμένου να επωφεληθούν από τις συγκεκριμένες δράσεις είναι η έγκαιρη και στοχευμένη ενημέρωσή τους.