Σειρά επαφών Δ. Μάρδα στην Κορέα

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 14:37
UPD:14:41
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας

Επίσκεψη εργασίας στην Κορέα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας. 

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του υυφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για οικονομικά θέματα και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Κορέας κ. Lee Tae-Ho, με τον οποίο συζήτησαν την πρόοδο των θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία σύνοδο της ΜΔΕ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι δύο υφυπουργοί διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών επί συνολικώς τεσσάρων συμφωνιών σε διάφορους τομείς και τα σχετικά κείμενα είναι έτοιμα προς υπογραφή.

Επίσης, συναντήθηκε και με τις διοικήσεις παραγωγικών φορέων, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κορέα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για στοχευμένη προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας, ο υφυπουργός επισκέφθηκε την έδρα των κορεατικών εταιριών Hanwha Corporation και Samsung Electronics. Στις συναντήσεις έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά και παρασχέθηκε πλήρες ενημερωτικό υλικό για το επενδυτικό περιβάλλον και τις βιομηχανικές ζώνες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά υπό το φώς του νέου επενδυτικού νόμου.

Ακόμη, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τη διοίκηση του KOIMA, (Κορεατικού Συνδέσμου Εισαγωγών), με την οποία συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών του KOIMA στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον, για συναντήσεις με Έλληνες εξαγωγείς σε επιλεγμένους τομείς. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί εμπορική αποστολή Ελλήνων εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων-τροφίμων υπό την οργανωτική αιγίδα του Enterprise Greece.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το ναυπηγείο της Hyundai, όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή πλοία, που έχουν παραγγελθεί από Έλληνες εφοπλιστές. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη με τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ο κ. Μάρδας έθεσε το ζήτημα της ένταξης  Ελλήνων προμηθευτών εξοπλισμού πλοίων στις σχετικές λίστες που διατηρεί η Hyundai. Με την ευκαιρία αυτή παρουσίασε στη διοίκηση της εταιρείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και περιέχει πληροφορίες για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εξοπλισμού πλοίων και στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Σχολιασμένα