Γ. Σταθάκης: Διαφορετική η δομή του σημερινού μνημονίου

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 20:59
UPD:22:26
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι στο νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ είναι οριακές οι μειώσεις συντάξεων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η δομή του σημερινού μνημονίου είναι διαφορετική, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ έκανε λόγο για δημιουργία πλεονασμάτων με σαφώς ηπιότερη προσαρμογή.

Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι προβλέψεις είναι να υπάρξει μεταστροφή από το α' η β' τρίμηνο του 2016, που θα είναι όμως οριακά υφεσιακό έτος, και ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι στο νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ είναι οριακές οι μειώσεις συντάξεων.

«Βάλαμε στο χαρτί το πλαίσιο της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, υπάρχουν δύσκολα μέτρα αλλά με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο επετεύχθη η καλύτερη δυνατή συμφωνία» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την στάση του κ. Λαφαζάνη, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «είμαστε στο ίδιο κόμμα, έχουμε αρκετό χώρο διαλόγου για να αποκαταστήσουμε την όποια διαμάχη στο συγκεκριμένο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι θα ακολουθηθεί χωρίς εμπόδια η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή, ενώ όπως ανέφερε, θα πραγματοποιηθεί Eurogroup την Παρασκευή, ενώ έως την επόμενη Τετάρτη η συμφωνία θα περάσει από όσα κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών απαιτείται.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή, τόνισε ότι θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις, καθώς και αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή