Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Βίρβο

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 21:50

Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε στα Τρίκαλα και πέθανε στην Αθήνα, σε ηλικία 89 ετών.

A- A A+

«Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα» και η αγάπη πλήθους κόσμου, που έσπευσε να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον στιχουργό του, συνόδευσαν τον Κώστα Βίρβο στην τελευταία του κατοικία.

Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε στα Τρίκαλα και πέθανε στην Αθήνα, σε ηλικία 89 ετών. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, έγραψε στίχους για περισσότερα από 2.000 τραγούδια και  συνεργάστηκε  με τους κορυφαίους του λαϊκού μας τραγουδιού.

Το πρώτο του τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε με το όνομά του, ήταν το «Να το βρεις από άλλη» (1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα, με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε, ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες, όπως «Το καράβι», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Μια παλιά ιστορία», «Της γερακίνας γιος», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη» κ.ά..

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη για τον Κώστα Βίρβο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα), στο Παλαιό Φάληρο, σήμερα το απόγευμα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, και αρκετοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Καίτη Γκρέυ, η Γλυκερία, ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, η Γιώτα Γιάννα που έπαιξε φυσαρμόνικα πάνω από τον τάφο του κ.ά..

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή