Μ. Χρυσοχοΐδης: Προχωρούν τα έργα αντιμετώπισης των ζημιών από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 19:26
UPD:20:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε παλαιότερή του επίσκεψη στην Κεφαλονιά.

A- A A+

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να εξετάσει την πορεία των έργων για την αντιμετώπιση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.

«Προχωράμε στην κατασκευή και νέων έργων, που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής, το οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, τα μεγάλα οδικά έργα, που προχωρούν και ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες, έτσι ώστε οι δημόσιες υποδομές του νησιού να γίνουν πολύ καλύτερες από πριν», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης έπειται από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να δημοπρατηθεί, η κατασκευή των εργατικών κατοικιών.

Ο υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επίλυση του ζητήματος αφού οι άνθρωποι αυτοί, όπως είπε, θα στεγαστούν σε πολύ καλές κατοικίες.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αποκατάστασης, τόσο των σχολικών κτηρίων, όσο και των λιμανιών Ληξουρίου και Αργοστολίου, ο υπουργός είπε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μελέτης και επισκευής των σχολείων, το λιμάνι του Ληξουρίου προχωράει και εκτίμησε ότι το Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί η επισκευή και η συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου.

«Κάθε φορά φεύγω από την Κεφαλονιά με τη διαπίστωση ότι τα πράγματα προχωράνε, αλλά και την υπόσχεση προς τον εαυτό μου και προς όλους εσάς, ότι την επόμενη φορά, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή