Δ. Κουτσούμπας: Να απομονωθεί η ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 17:40
UPD:17:42
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτ. αρχείου).

Σκληρή γλώσσα κατά της ουκρανικής κυβέρνησης χρησιμοποίησε σήμερα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα με αφορμή τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας και την απόπειρα απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.

«Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή απομόνωση της αντιδραστικής, ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία αναρριχήθηκε στην εξουσία με πραξικοπιματικό τρόπο και με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως είπε η κυβέρνηση της ουκρανίας αιματοκυλάει  τον ουκρανικό λαό και περιορίζει τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και  συνολικά του λαού της Ουκρανίας.

«Το ΚΚΕ με τη σημερινή διαμαρτυρία έξω από την ουκρανική πρεσβεία, εδώ στην Αθήνα, θέλει να εκφράσει την μέγιστη αλληλεγγύη προς το λαό της Ουκρανίας, προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές» είπε και δήλωσε πως θα γίνονται κινητοποιήσεις κάθε μέρα μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή