Μάχη με τις φλόγες σε Λάρισα, Μαλεσίνα, Κορινθία

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 19:10
UPD:20:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Από τις 13:00 οι πυροσβέστες μάχονταν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Αγιόκαμπο στην Λάρισα, η οποία κάποια στιγμή απείλησε και οικισμό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Αγιόκαμπο στην Λάρισα, στην Μαλεσίνα και στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Από τις 13:00 οι πυροσβέστες μάχονταν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Αγιόκαμπο στην Λάρισα, η οποία κάποια στιγμή απείλησε και οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη (στην αρχή επιχειρούσαν τέσσερα).

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ζημιές υπέστησαν δύο μη κατοικήσιμα κτίσματα.

Η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 και  βρίσκεται σε εξέλιξη είναι στην Μαλεσίνα κοντά στην εθνική οδό.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή δρουν 18 οχήματα της πυροσβεστικής με 44 πυροσβέστες και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τέλος σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:19 στο Γαλατάκι Κορινθίας κοντά στον ομώνυμο οικισμό.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και για την αντιμετώπισή της επιχειρούν 18 οχήματα της πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, 11 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή