Σε εκλογικό συναγερμό η Ν.Δ.

Από σήμερα ανεβαίνουν οι τόνοι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 07:00
UPD:10:02
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

A- A A+

Σε φουλ ρυθμούς κινείται ο μηχανισμός τόσο του Μαξίμου όσο και της Συγγρού λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, που στη Ν.Δ. θεωρείται κομβικής σημασίας. Αφενός γιατί είναι κοινή η πεποίθηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα θετικά νέα για την οικονομία θα αρχίσουν να φαίνονται και στην καθημερινότητα των πολιτών αφετέρου διότι, διά στόματος του προέδρου του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη των εκλογών γεγονός που, όπως λένε, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα του δημιουργήσει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και εσωτερικής αμφισβήτησης.

Στη Συγγρού από σήμερα ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος αναμένεται, σε απανωτές συσκέψεις με τα υπόλοιπα στελέχη, να θέσει το κόμμα σε εκλογικό συναγερμό. Θα ληφθούν αποφάσεις για οργανωτικά θέματα όπως οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια των υποψηφίων της Ν.Δ., αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση του εκλογικού «πακέτου».

Όπως σημειώνει στέλεχος της Ν.Δ. από σήμερα και με αφορμή και τα «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβουν οι τόνοι απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κεντρικό μότο «σταθερότητα ή ανωμαλία» και βέβαια ανάδειξη του σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού της κυβέρνησης σε αντίθεση, όπως λένε, της σύγχυσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.  

Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός του Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την επιβεβαιώση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι να τεθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Euroworking Group σε τεχνικό επίπεδο το αίτημα για απομείωση του ελληνικού χρέους.

Είναι κάτι, λέει στέλεχος της κυβέρνησης, που «οφείλουμε να κάνουμε παρά το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους». Άλλωστε η χώρα μας «καλύπτει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να θέσει το θέμα σύμφωνα και με την απόφαση της 27ης Νοεμβρίου του 2012».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει ο ίδιος το θέμα στο Eurogroup της 5ης Μαΐου. Παράλληλα στη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τους άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή