Αδ. Γεωργιάδης: Δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους κοιν. τιμολογίου τις μέρες συναγερμού για αιθαλομίχλη

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 23:04
UPD:23:18
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Αν έχουμε βγάλει τέσσερις ημέρες το μήνα σχετική ανακοίνωση, θα αφαιρούμε από το λογαριασμό οκτώ ημέρες στην κατανάλωση του ρεύματος. Μιλάμε πάντα για το κοινωνικό τιμολόγιο» είπε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

A- A A+

Οι οικογένειες που αποτελούν δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα έχουν δωρεάν ρεύμα για θέρμανση τις ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση περί συνθηκών που ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και πρακτικά βρίσκεται σε ισχύ. Όπως διευκρίνισε, δωρεάν ρεύμα θα δίνεται στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου για τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες υπάρχει σχετική ανακοίνωση, με την οποία ζητείται περιορισμός της χρήσης τζακιών, ξυλοσομπών κλπ: «Αν έχουμε βγάλει τέσσερις ημέρες το μήνα σχετική ανακοίνωση, θα αφαιρούμε από το λογαριασμό οκτώ ημέρες στην κατανάλωση του ρεύματος. Μιλάμε πάντα για το κοινωνικό τιμολόγιο» είπε σχετικά.

Το υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει την Κυριακή στους πολίτες σύσταση για προσοχή και περιορισμό της έντονης σωματικής δραστηριότητας, με βάση την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία Υγείας και ΠΕΚΑ είχαν συστήσει σε κοινή τους ανακοίνωση περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, για το Σάββατο και την Κυριακή, λόγω συνθηκών που ευνοούν τη συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή