Σύνοδος Πρυτάνεων: Η πειθαρχική δίωξη Πελεγρίνη πυροδοτεί την ένταση

Επιμένει σε ανάκληση της απόφασης του υπουργού
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 13:18
UPD:13:29
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στο ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη.

A- A A+

Στην ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη από τον υπουργό Παιδείας επιμένει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, κατηγορώντας τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ότι προχωρά στον «δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».

Σύμφωνα με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη.

Επιπλέον, σημειώνει, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης και επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας.

Το προεδρείο της Συνόδου «εμμένει στην αναγκαιότητα άμεσης ανάκλησης της πειθαρχικής δίωξης από τον Υπουργό και στη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή