«Η Κύπρος ακροβατεί»

Ο κυπριακός Τύπος για τις εξελίξεις
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 10:48
UPD:10:48
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

«Οργή εργαζομένων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι διατυπώνονται ερωτήματα για τη μεθόδευση όπως αναφέρει, άρον –άρον διάλυσης της Λαϊκής και ότι τα σχετικά νομοσχέδια συζητούνται σήμερα στη Βουλή.

A- A A+

Την κρισιμότητα των στιγμών στη Λευκωσία υπογραμμίζει ο κυπριακός Τύπος, καταγράφοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο της διάσωσης της οικονομίας της χώρας.

«Η Κύπρος ακροβατεί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Αλήθεια» που αναφέρεται σε σενάρια εξόδου από το ευρώ και φιλοξενεί όλες τις ειδήσεις από το μέτωπο του Eurogroup και της Βουλής. Σε άλλο σημείο γράφει ότι έληξε άδοξα η εκστρατεία Σαρρή στη Μόσχα και ο ΥΠΟΙΚ επιστρέφει με άδεια χέρια αφού η Ρωσία δεν έδωσε ούτε επιμήκυνση του δανείου. Επίσης στην εφημερίδα φιλοξενείται η δήλωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν ότι τα όπλα πρέπει να σωπάσουν.

Σε ακτίνα συμφωνίας Λευκωσία και Γιούρογκρουπ» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της «Σημερινής», στο οποίο σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκουν τη συμβιβαστική φόρμουλα και ότι η Βουλή ψηφίζει σήμερα τα νομοσχέδια για αναδιάρθρωση.Σε άλλο δημοσίευμα η «Σ» αναφέρει ότι η Ρώσοι συζητούν μόνο επιμήκυνση του δανείου του 2011.

Υπό τον τίτλο «Αιματηρή διάσωση Λαϊκής» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο σχέδιο για εξυγίανση της τράπεζας με την δημιουργία καλής και κακής τράπεζας.Αλλού γράφει ότι δεν βγήκε καπνός ακόμη από τη Μόσχα και ότι οι Ρώσοι διατηρούν ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τη Λευκωσία πλην όμως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οτιδήποτε το συγκεκριμένο.

«Οργή εργαζομένων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι διατυπώνονται ερωτήματα για τη μεθόδευση όπως αναφέρει, άρον –άρον διάλυσης της Λαϊκής και ότι τα σχετικά νομοσχέδια συζητούνται σήμερα στη Βουλή.

Από την πλευρά της η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Κούρσα με το χρόνο για την Κύπρο» επισημαίνει ότι η Βουλή συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα νομοσχέδια για διάσωση της οικονομίας υπό τα χρονοδιαγράμματα των διεθνών πιστωτών. Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο ΥΠΟΙΚ τηρεί σιγή ιχθύος για τις επαφές του στη Μόσχα.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» έχει τίτλο «Στον πάτο έριξε ο Αναστασιάδης της αξιοπιστία της Κύπρου» και γράφει για πολιτικά και γεωστρατηγικά παιγνίδια πίσω από το κούρεμα και για ‘ψυχρολουσία’ στη Μόσχα.

Το «Κυπριακό Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Την Κύπρο και τα μάτια σας…» και φωτογραφίες της πολιτικής ηγεσίας σημειώνει ότι η Κύπρος ταρακούνησε την Τρόικα, απέφυγε το κούρεμα και βάζει στο τραπέζι προτάσεις. Αλλού αναφέρεται στις αποφάσεις για τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης και για εξυγίανση των τραπεζών και για την ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή. Επίσης γράφει για τη διάσωση της Λαϊκής και διερωτάται αν γράφονται τίτλοι τέλους.

«Επιστροφή από το χείλος» είναι τέλος ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Weekly» που γράφει για λαϊκή κατακραυγή λόγω των οικονομικών εξελίξεων και φιλοξενεί ολοσέλιδη φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των πολιτών, μεταξύ αυτών και υπαλλήλων της Λαϊκής τράπεζας.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή