Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 10:29
A- A A+
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η Τρόικα σφίγγει τη θηλιά

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα σφίγγει τη θηλιά και προτείνει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και στην πρώτη κατοικία (για δάνεια προς τις τράπεζες που δεν εξυπηρετούνται), σε μια προσπάθεια να «γκρεμίσει» τις τιμές στην αγορά και να εξοντώσει φορολογικά όσους κατέχουν ακόμα και ένα μικρό σπίτι".

 • ΕΘΝΟΣ: Τα σχέδια για ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εντατικούς ρυθμούς μελετούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται στόχο έχουν να φέρουν στο δημόσιο ταμείο έσοδα ύψους 2,1 δισ. το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και 3 δισ. ευρώ το 2014".

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νίκος Ντερτιλής. Η δρυς έπεσεν

Η εφημερίδα γράφει "ανάξιοι όλοι όσοι τον κρατούσαν φυλακή γιατί δεν έβαζε μιαν υπογραφή, ενώ οι ίδιοι έβαλαν την υπογραφή τους στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, αφού καταβαράθρωσαν την οικονομία και λεηλάτησαν πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώ".

 • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορολογία δύο ταχυτήτων για κατοικίες και αγροτεμάχια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από δύο επιμέρους φόρους, έναν για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα και έναν για τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων, θα αποτελείται ο ενιαίος φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας που θα επιβαρύνει από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 περίπου 5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα".

 • ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέα σφαγή 17% έως 35% στις συντάξεις Δημοσίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω από 500.000 συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» από την ενσωμάτωση στις συντάξεις του ενιαίου μισθολογίου και των 18 ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, στρατός κ.α.) με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι απώλειες μεσοσταθμικά θα είναι από 17% έως 35%, αν υπολογιστεί και το χαράτσι που επιβάλλεται από το τέλος του μήνα σε όλες τις συντάξεις".

 • ΕΣΤΙΑ: Οι Αμερικανοί για τον κ. Τσίπρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτων, οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου δημοσίευσαν άρθρο με τις εντυπώσεις τους. Στο άρθρο αυτό, ο γενικός διευθυντής του Brookings William Antholis και ο υπεύθυνος για την Παγκόσμια Οικονομία και Ανάπτυξη Domenico Lombardi αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διαπεράση τέσσερα βασικά μηνύματα. Και ότι το ακροατήριό του ήταν αποδεκτικό στα δύο και λιγώτερο αποδεκτικό στα άλλα δύο".

 • Η ΑΥΓΗ: Κατεδαφίζουν ακίνητα - συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακόμη και από το πρώτο ευρώ αξίας της πρώτης κατοικίας ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις με νέο ασφαλιστικό: ισοπεδωτική εξίσωση των κύριων, ύψος επικουρικών ανάλογα με τη δυνατότητα του Ενιαίου Ταμείου και εφάπαξ, σε συνάρτηση με τον χρόνο αποχώρησης".

 • Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα. Ενιαίος φόρος από 50.000

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέος «φορολογικός» Αρμαγεδδών έρχεται να πλήξει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων, εξετάστηκαν, αλλά δεν οριστικοποιήθηκαν, θέματα που σχετίζονται με το αφορολόγητο ποσό που θα ισχύσει για το νέο φόρο και την κλίμακα υπολογισμού του".

 • Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μαθητές σε απόγνωση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δίπλα στα «άλογα κούρσας» οι «ουραγοί». Στην έρευνα του Χρήστου Κάτσικα σε 514 καθηγητές γυμνασίων και λυκείων από την Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη μέχρι την Κέρκυρα και τη Δράμα, διαπιστώνεται ότι έχουν πληθύνει εντυπωσιακά (87%) οι μαθητές των τελευταίων θρανίων. Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που διεκδικούν υψηλές επιδόσεις, ενώ η πλειονότητα έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και γυρίζει την πλάτη στο σχολείο".

 • Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Εμπαιγμός το φθηνό ρεύμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "το φθηνό ρεύμα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση -μέσω των εξαγγελιών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας- φαίνεται ότι είναι δώρον άδωρον καθώς οι προϋποθέσεις για τη χρήση του αποκλείουν την πλειονότητα των κοινωνικών ομάδων, καταλήγοντας να αφορά λίγους και πάμφτωχους, καθώς πρέπει να καταναλώνουν συγκεκριμένες kWh ανά εισόδημα και κατηγορία".

 • Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενιαίος φόρος 2 δισ. στα ακίνητα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έσοδα 2 δισ. ευρώ προσδοκά φέτος το υπουργείο Οικονομικών από τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εάν σε αυτά τα 2 δισ. προστεθούν και τα 1,8 δισ. που προβλέπεται να εισπραχθούν από το ειδικό τέλος και τον ΦΑΠ προηγουμένων ετών, ο συνολικός λογαριασμός της εφορίας για τους ιδιοκτήτες θα φτάσει τα 3,8 δισ.ευρώ".

 • Η ΝΙΚΗ: Πιστωτικές κάρτες: Εξι λύσεις για κούρεμα έως 80%

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξωδικαστικό συμβιβασμό, προσφυγή στη δικαιοσύνη, υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, είναι μερικά από τα όπλα που διαθέτουν απέναντι στα συσσωρευμένα χρέη τους από την «αλόγιστη» είναι η αλήθεια χρήση σε αρκετές περιπτώσεις του πλαστικού χρήματος και απέναντι στα πιστωτικά ιδρύματα οι καταναλωτές".

 • Ο ΛΟΓΟΣ: Εκπτωση έως 42% σε ευπαθείς ομάδες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια".

 • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνες με ριζοσπαστικά αιτήματα και στόχο τη ριζική πολιτική αλλαγή

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχίσει, τα μέτρα θα μονιμοποιηθούν, ήταν προγραμματισμένα πριν την κρίση. Στην Ελλάδα υπήρχαν σημαντικές αντιστάσεις και δεν μπόρεσαν να τα περάσουν όλα".

 • ΤΑ ΝΕΑ: Συντάξεις: Ωρολογιακή βόμβα στις επικουρικές ...και τι αλλάζει στις κύριες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από το 2015 υποκρύπτει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που έγινε βάσει μνημονιακής πρόβλεψης. Το νέο ενιαίο Ταμείο θα χορηγεί συντάξεις «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του», ενώ το ύψος των συντάξεων θα ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων κάθε χρονιάς, «ώστε να μη δημιουργούνται νέα ελλείμματα»".

 • 6ΜΕΡΕΣ: «Δημεύουν» τα ακίνητα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνε να επιβάλουν φόρο κατοχής ακινήτων για να εισπράξουν τρία δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να γνωρίζουν κάποια είναι τα ακίνητα, σε ποιον ανήκουν και πόσο αξίζουν".

 • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Αγιος Στυλιανός να βάλει το χέρι του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 

 • ΕΞΠΡΕΣ: Αξιοποίηση 110 ακινήτων για ενίσχυση επενδύσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, στοχεύοντας στην ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού και επιδιώκοντας να στείλει ένα σαφές αναπτυξιακό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, αφού η αξιοποίηση των ακινήτων θεωρείται βασικό «εργαλείο» για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την ανακαμψη της οικονομίας".

 • ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ήρθαν καταθέσεις 15 δισ. Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "και νέα αύξηση παρουσίασαν τον Δεκέμβριο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα από τις εκλογές και μετά η συνολική εισροή καταθέσεων να έχει ανέλθει σε περίπου 15 δισ. ευρώ".

 • Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μετ' εμποδίων η εφαρμογή ενιαίου φόρου στα ακίνητα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εμπλοκή έχει προκύψει με τη θέσπιση του νέου ενιαίου φόρου επί των ακινήτων, καθώς η διακομματική επιτροπή, ούτε χθες, κατάφερε να καταλήξει στο ύψος του αφορολόγητου ορίου και κατ΄επέκταση στις νέες κλίμακες στις αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, κυρίως, στις αστικές περιοχές".

 • ΚΕΡΔΟΣ: Διχογνωμία για το αφορολόγητο του ενιαίου φόρου ακινήτων

Η εφημερίδα γράφει ότι "διχάζει εκ νέου την κυβέρνηση η φορολογική μεταχείριση των ακινήτων, αφού ο απαιτητικός στόχος για είσπραξη άνω των 2,4 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη πηγή, θεσμοθετεί και την ίδια στιγμή... καταργεί το αφορολόγητο όριο".

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή