Αποκλεισμό του ΥΠΟΙΚ σχεδιάζουν οι φορείς της αγοράς καυσίμων

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 13:29
UPD:13:40

Αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, προαναγγέλλουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οι φορείς της αγοράς καυσίμων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους κατά της αύξησης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.

A- A A+

Αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, προαναγγέλλουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οι φορείς της αγοράς καυσίμων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους κατά της αύξησης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «Άγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας.

Όπως μεταξύ άλλων υποστηρίζουν, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία, ενώ κάτω από τις συνθήκες κρίσης που εφαρμόζεται, θα εντείνει το λαθρεμπόριο και θα μειώσει τα κρατικά έσοδα.

Στοιχεία για το λαθρεμπόριο καυσίμων παρουσίασε εν τω μεταξύ στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, υποστηρίζοντας ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί.

Όπως είπε, γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου από τις περιφερειακές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ. Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε, το πρώτο οκτάμηνο του 2012 έγιναν 2.122 έλεγχοι, βρέθηκαν 349 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 3.862 φορολογικές και άλλες παραβάσεις, ενώ εντοπίστηκαν 18 παράνομες υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241741 .

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή