ΚΕΘΕΑ: Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος Γεράσιμος Νοταράς

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 14:52
UPD:14:57
A- A A+

Την απώλεια του Γεράσιμου Νοταρά, πρώην προέδρου του ΚΕΘΕΑ (Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Ο εκλιπών ήταν κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας. Δημιούργησε το Τμήμα για τη Μελέτη της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Ακαδημαϊκής Επιτροπής και Auditor της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζικής Ιστορίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, «τα μαντάτα ήταν για την απώλεια του πρόεδρου του ελεύθερου ΚΕΘΕΑ Γεράσιμου Νοταρά. Του διανοούμενου, αγωνιστή, οραματιστή Γεράσιμου που πίστεψε όσο κανείς άλλος στην θετική αλλαγή των ανθρώπων. Που βοήθησε όσο κανείς άλλος στο κτίσιμο του ΚΕΘΕΑ. Που μας ενέπνευσε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πρόγραμμα τις αξίες του και τους ανθρώπους του.

Και μετά την αποχώρηση του από τα διοικητικά του Οργανισμού πάντα – μα πάντα! – θα ζητούσαμε την γνώμη του. Με την αυστηρότητα, το χιούμορ και τις φωνές του ο Γεράσιμος κατάφερνε πάντα να βάζει τα θέματα στην σωστή τους διάσταση.

Δύο μεγάλες απώλειες μέσα σε λίγες ώρες. Του Ηλία Νικολακόπουλου και του Γεράσιμου Νοταρά.

Δεν ξέρω αν οι λέξεις "μεγάλες απώλειες" αρκούν. Δύσκολο πράγμα η διαχείριση της απώλειας. Πολύ δύσκολο.

Εχω ανάγκη όσο ποτέ την συμβουλή σου, αγαπημένε μου πρόεδρε» έγραψε ο κ. Αρβανίτης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή