Σε εξέλιξη η συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 14:10
UPD:14:46
https://twitter.com/NikosDendias
A- A A+

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ συναντάται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και πριν από την Τριμερή Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηλε τον Γαΐρ Λαπίντ λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών. Συνομιλώντας σε θερμό κλίμα και κατευθυνόμενοι προς το γραφείο του Νίκου Δένδια, οι δύο υπουργοί βγήκαν στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, από όπου απόλαυσαν τη θέα προς την Ακρόπολη και τη Βουλή. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Νίκου Δένδια, όπου πραγματοποιείται η κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Σημειώνεται πως κατά την ολιγόλεπτη συζήτησή τους παρουσία των δημοσιογράφων, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωσοπογραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ αναμένεται να καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και τη στενή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια, περί τις 15:10 αναμένεται να αρχίσουν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου αναμένεται να εστιαστούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν οι προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 16:15.

Σημειώνεται πως η Τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή