Ξεκινούν τα γυρίσματα της ρωσικής κινηματογραφικής ταινίας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 07:15
Roscosmos

H Γιούλια Περεσίλντ μαθαίνει να κινείται στις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ετοιμάζεται να υποδυθεί τον ρόλο της χειρουργού στο Διάστημα.

A- A A+

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες της άφιξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του σκηνοθέτη και της πρωταγωνίστριας της ρωσικής ταινίας «The Challenge». Είναι η πρώτη φορά που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο και το εγχείρημα έχει συγκεντρώσει όπως είναι ευνόητο τα φώτα της δημοσιότητας.

Το σχέδιο της δημιουργίας της πρώτης κινηματογραφικής παραγωγής με πραγματικά γυρίσματα στο Διάστημα υποστηρίζει η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roscosmos) στο πλαίσιο της εκλαΐκευσης των διαστημικών προγραμμάτων και το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, που μετέδωσε ζωντανά την εκτόξευση και θα συνεχίσει να καλύπτει την εξέλιξή του.

Πολλά ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι για την επιλογή της ηθοποιού που θα εξασφάλιζε τον πρώτο γυναικείο ρόλο έγινε παγκόσμιος διαγωνισμός, που προσέλκυσε περίπου τρεις χιλιάδες συμμετέχουσες. Επελέγησαν αρχικά τριάντα και κατόπιν δεκαέξι υποψήφιες, με την 37χρονη Γιούλια Περεσίλντ να καταφέρνει να αποτελέσει τη βασική επιλογή, με αναπληρωματική της την 34χρονη Αλιόνα Μορντόβινα, οι οποίες ακολούθησαν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των γυρισμάτων και της ζωής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Στην ταινία, η Περεσίλντ υποδύεται την γιατρό η οποία ζήτησε να ταξιδέψει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει την ζωή ενός κοσμοναύτη. Οι κοσμοναύτες που αποτελούν το πλήρωμα του σταθμού θα παίξουν επίσης στην ταινία. Μπορεί για τον σκηνοθέτη Κλιμ Σίπενκο, ο οποίος έχει ύψος 1.90 μ., η πτήση σε μια μικρή κάψουλα να καθίσταται δύσκολη, αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια πτήση στον Άρη.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς