Γερμανία: Τέλος τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού από τις 11 Οκτωβρίου

Στόχος η ενθάρρυνση των εμβολιασμών
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 17:47
UPD:17:49
REUTERS/MATTHIAS RIETSCHEL
A- A A+

Η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει να προσφέρει δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό από τις 11 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των νέων κρουσμάτων, δήλωσαν την Τρίτη πηγές στο Reuters.

Λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων συναντήθηκαν την Τρίτη για να συζητήσουν μέτρα για την αποφυγή ενός νέου κύματος μολύνσεων, που οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την αποφυγή αντιδημοφιλών περιορισμών.

Συμφώνησαν να τερματίσουν τα δωρεάν τεστ για όλους εκτός από εκείνους για τους οποίους δεν συνιστάται ο εμβολιασμός, όπως τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, ανέφεραν οι πηγές.

Ελπίζουν ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια για τον COVID-19, καθώς οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώσουν για τις εξετάσεις που χρειάζονται για να μπορέσουν να μπουν σε εστιατόρια εσωτερικού χώρου, να λάβουν μέρος σε θρησκευτικές τελετές και να κάνουν σπορ εσωτερικού χώρου.

Τα τεστ ήταν δωρεάν για όλους τον Μάρτιο για να βοηθηθεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά από μήνες αποκλεισμού. Αν και περίπου το 55% των Γερμανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί.

Στη γειτονική Γαλλία, οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν αφού ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε ένα σχέδιο για τους πολίτες που πρέπει να δείχνουν κάρτα υγείας για πολλές καθημερινές δραστηριότητες, αν και το σχέδιο έχει επίσης πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις.

Ο Άρμιν Λάσετ, ο συντηρητικός υποψήφιος για τη διαδοχή της κυρίας Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να αυξήσει και τα τεστ και τους εμβολιασμούς.

«Θέλουμε και θα δοκιμάσουμε περισσότερα για να αποφύγουμε νέο lockdown», δήλωσε στη συνέλευση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ελπίζοντας να γίνει καγκελάριος μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Λάσετ θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει νέους περιορισμούς και είπε ότι η Γερμανία πρέπει να εισαγάγει κίνητρα για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν και επίσης να αυξήσει τα υποχρεωτικά τεστ.

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 3.000 κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 3,79 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω κορωνοϊού είναι 91.803. Η επίπτωση επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε την Τρίτη σε 23,5 ανά 100.000 άτομα, από 23,1 τη Δευτέρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή