Ινδία: Αυξάνονται οι πιέσεις στον Μόντι για εφαρμογή καθολικού lockdown

Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 10:51
UPD:10:53
EPA/RAJAT GUPTA
A- A A+

Οι αριθμοί θανάτων και κρουσμάτων στην Ινδία, αυξάνονται ραγδαία, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί ανά περιοχές, με την αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα να φαντάζει εξαιρετικά μακρινή. Έτσι, αυξάνονται οι πιέσεις στον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να ανακοινώσει εθνικό καθολικό lockdown, στα πρότυπα του περσινού.

Πολλές πολιτείες της Ινδίας επέβαλαν αυστηρό απαγορευτικό τον τελευταίο μήνα για να σταματήσουν την αύξηση των λοιμώξεων, ενώ άλλες ανακοίνωσαν περιορισμούς στη δημόσια κυκλοφορία και έκλεισαν τους κινηματογράφους, τα εστιατόρια, τις παμπ και τα εμπορικά κέντρα.

Η Ινδία το Σάββατο ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων COVID-19 σε μία ημέρα με 4.187 θανάτους. Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας εκτιμά ότι η Ινδία θα φτάσει τους 1 εκατομμύριο θανάτους COVID-19 έως τον Αύγουστο.

Στη χώρα αποστέλλεται υποστήριξη από όλο τον κόσμο. Οι χώρες ενισχύουν την Ινδία με τη μορφή κυλίνδρων οξυγόνου και συμπυκνωτών, αναπνευστικών συσκευών και άλλου ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν καταρρεύσει από την πίεση.

Οι συνολικές λοιμώξεις COVID-19 της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 400.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανέφερε 4.092 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 242.362. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 403.738, αυξάνοντας το σύνολο από την έναρξη της πανδημίας σε 22,3 εκατομμύρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή