Επί 2 ώρες κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα ο Στ. Κοντονης

Εύχομαι η εισαγγελική έρευνα να μείνει στις πολιτικές ευθύνες
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 13:43
UPD:13:47
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Περίπου δυο ώρες διήρκησε η κατάθεση του Σταύρου Κοντονή  ενώπιον του εισαγγελέα, σχετικά με όσα έχει δηλώσει περί "δόλιας επίσπευσης" της επικύρωσης του ποινικού κώδικα τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ωφεληθούν κάποιοι από τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη υπόθεση επικαλούμενος γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός όταν ρωτήθηκε αν βλέπει ποινικές ευθύνες, απάντησε ότι εύχεται η εισαγγελική έρευνα να μην ανοίξει πέρα από τις πολιτικές. 

Νωρίτερα, εισερχόμενος στον εισαγγελέα ο κ. Κοντονής δήλωσε εκτός άλλων ότι  "Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχα αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις, ότι η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, μετατροπής από κακούργημα σε πλημμέλημα ( δωροδοκίας) αποτελεί στίγμα και όνειδος για την κυβέρνηση που υλοποίησε την εν λόγω τροποποίηση. Αναφέρομαι στο Σεπτέμβριο του 2019 γιατί πολλοί επιπόλαιοι μπορεί να πουν σήμερα ότι μιλάω για πρώτη φορά. Ούτε τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα πρώτη φορά ούτε σήμερα". 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή