ΥΠ.ΠΟ: Παρουσίαση του α' τεύχους της έκδοσης «Τετράδια Πολιτισμού»

Βράβευση της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ για τη συμβολή της στην οικουμενική προβολή του ελληνικού πολιτισμού
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 18:24

Τo πρώτο τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης του ΥΠ.ΠΟ., «Τετράδια Πολιτισμού», παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στα οικονομικά του πολιτισμού και το δεύτερο στην αρχιτεκτονική των πόλεων και πιο συγκεκριμένα στη «Δημόσια Αρχιτεκτονική και το Μητροπολιτικό Αστικό Τοπίο».

Τονίζοντας την ανάγκη εξωστρέφειας του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως το πρώτο βήμα ήταν αναδιαμόρφωση της ιστοσελίδας του υπουργείου, ενώ το δεύτερο βήμα προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας είναι τα «Τετράδια Πολιτισμού».

Σχολιάζοντας το πρώτο τεύχος των «Τετραδίων Πολιτισμού», ο κ. Δημήτρης Νόλλας, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το χαρακτήρισε περιοδικό, πρόκληση, όπου -όπως είπε- «τα νοήματα των κειμένων απευθύνονται απερίσπαστα στο σκεπτόμενο αναγνώστη, απουσία ψιμυθίων». Ζητήματα όπως η σημασία του θεσμού της χορηγίας, που προσφάτως θεσπίστηκε, η συμβολή του κράτους στον πολιτισμό, η συμβολή του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα στην εθνική οικονομία, είναι από τα κεντρικά ζητήματα που αναπτύσσονται με ενάργεια και διεισδυτικότητα, συμπλήρωσε ο κ.Νόλλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα «Τετράδια Πολιτισμού», ο υπουργός Πολιτισμού τίμησε και την κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τη συμβολή της στην οικουμενική προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή