Εξοπλιστικά: Στις 22 Απριλίου απολογείται συμπληρωματικά ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 13:15
UPD:13:18
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Προθεσμία για τις 22 Απριλίου ζήτησε και πήρε ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος  είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία και δωροδοκία.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να έχει λάβει ως μίζα το ποσό των 2.437.962 ευρώ  από την   "THALES NEDERLAND B.V." ώστε  να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Συμπληρωματική ανάκριση είχε διαταχθεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών, καθώς οι δικαστές είχαν κρίνει ότι έπρεπε να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.437.962 ευρώ. Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Στις 22 Απριλίου θα απολογηθεί συμπληρωματικά και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας  και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα  είναι δικαίωση και μια συγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη  επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση  ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε  αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή