Κίεβο: Κλειστά σχολεία και περιορισμός στις μετακινήσεις με μέσα μεταφοράς μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων     

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:58
UPD:18:24
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Ο Δήμος του Κιέβου επιβάλλει από σήμερα, Δευτέρα, νέους περιορισμούς κατά της covid-19, κλείνοντας τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία και διατηρώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για τους εργαζομένους των απαραίτητων υπηρεσιών.

Οι περιορισμοί αυτοί  - που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου - προκάλεσαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στους δρόμους της πόλης, με πολλούς κατοίκους να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν  ταξί ,  το κόμιστρο των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί. Επιχειρηματίες που εργάζονται σε τομείς που χαρακτηρίζονται απαραίτητοι (καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, μεταφορές) κατηγόρησαν τον Δήμο ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χορηγήσουν άδειες κυκλοφορίες στους υπαλλήλους τους που θα τους επέτρεπαν να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία κυκλοφορούσαν ουσιαστικά άδεια.

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και τα δημοτικά πέρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων που λειτουργούν ήδη με τον τρόπο αυτόν από τα τέλη Μαρτίου.

Ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων

Το Κίεβο, μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σήμερα περισσότερες από 400 νέες θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού και 32 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Συνολικά, πάνω από 3.600 κάτοικοι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας. «Ελπίζω πως οι κάτοικοι του Κιέβου θα κατανοήσουν επιτέλους πως δεν μπορούμε να αγνοούμε τους κανόνες και να κάνουμε σαν να μην υπάρχει ο ιός», είχε δηλώσει ο Κλίτσκο την Τετάρτη ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς. «Προσπαθούμε να σας σώσουμε! Καταλάβετέ το σας παρακαλώ!».

Πρώην σοβιετική δημοκρατία με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, η Ουκρανία κατέγραψε σήμερα, Δευτέρα  10.179 νέες θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού και 254 θανάτους σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ θανάτων (421) και ημερήσιων θετικών διαγνώσεων (20.341) προχθές, Σάββατο, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, προχωράει πολύ αργά. Μέχρι σήμερα λιγότεροι από 300.000 Ουκρανοί έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή