Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με τον Ουκρανό ομόλογό της

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 16:26
UPD:16:28
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό της κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υγειονομική κατάσταση στις χώρες τους και την αντιμετώπισή της. Αναφέρθηκαν επίσης στις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση  και το ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συζήτησαν επίσης για τις προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού τόσο στις δύο χώρες, όσο και συνολικά στην Ευρώπη. Ο κ. Ζελένσκι, ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία  και  επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, λόγω της Οδησσού ως έδρας της Φιλικής Εταιρείας και του ρόλου της εκεί ομογένειας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή