Γκόουβ: Κίνδυνος να κατακλυστούν τα νοσοκομεία στη Βρετανία αν δεν γίνει σωστή αποκλιμάκωση των μέτρων

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 13:02
UPD:13:11
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, Μάικλ Γκόουβ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κατακλυσμό των νοσοκομείων σε περίπτωση που η άρση των μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνει χωρίς σχέδιο και διαφορετικά επίπεδα κινδύνου ανά περιοχή.

«Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να κατακλυστούν εάν οι βουλευτές δεν υποστηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή και σε επίπεδα άρση των μέτρων», δήλωσε ο Γκόουβ.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια πολίτες σε μεγάλες περιοχές της Αγγλίας θα αναγκαστούν να ζήσουν κάτω από τη σκληρότερη κατηγορία περιορισμών COVID-19 όταν λήξει το εθνικό απαγορευτικό στις 2 Δεκεμβρίου. 

Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός βουλευτών στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε αντίθεση στο σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσηςτων περιορισμών.  Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι περιοχές που αντιπροσωπεύουν έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, αλλά τους πιο δύσκολους κανόνες, ενώ άλλοι λένε ότι τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν περιττή οικονομική επιβάρυνση στις τοπικές επιχειρήσεις.

Υπερασπιζόμενος τα σχέδια της κυβέρνησης σε ένα άρθρο στην εφημερίδα The Times, ο Γκόουβ είπε ότι «δύσκολες αποφάσεις» ήταν απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο ιός «δεν σέβεται τα όρια των περιοχών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι δυστυχώς απαραίτητες για την προστασία όλων μας, ανεξάρτητα από το πού ζούμε», έγραψε.

3Το επίπεδο μόλυνσης σε ολόκληρη τη χώρα παρέμεινε «άβολα και απειλητικά υψηλό», τόνισε ο Γκόουβ , σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νοσοκομειακών κλινών που είναι γεμάτες με ασθενείς Covid-19  δεν ήταν πολύ μακριά από την κορύφωσή του στις αρχές του έτους.

Ο Μάικλ Γκόουβ είπε ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) θα βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή εάν οι λοιμώξεις αρχίσουν να αυξάνονται και ότι απαιτούνται αυστηρότερα μέτρα για τη διαχείριση του ιού όταν λήξει το τρέχον lockdown. «Αυτά τα νέα επίπεδα, παράλληλα με την ευρύτερη ανάπτυξη μαζικών τεστ, έχουν την ικανότητα να αποτρέψουν το NHS μας να κατακλυστεί έως ότου φτάσουν τα εμβόλια», δήλωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή