ΕΟΔΥ: Τι έδειξαν τα rapid τεστ για Covid σε Πάτρα, Κόνιτσα, Κύθηρα, Κιλκίς

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 17:16
UPD:19:24
A- A A+

Διαδοχικούς δωρεάν ελέγχους Covid-19 σε πολίτες συνεχίζουν να πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Ειδικότερα, την Παρασκευή βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α΄ και πλατεία Παναχαϊκής), όπου έγιναν 472 έλεγχοι. Βρέθηκε ένα θετικό δείγμα (0,2%), που αφορά σε 19χρονο Έλληνα.

Επίσης χθες, διενεργήθηκαν ανάλογα τεστ και στο δημαρχείο της Κόνιτσας. Σε 147 ελέγχους βρέθηκε ένα θετικό δείγμα (0,68%). Πρόκειται για 39χρονο άνδρα, ελληνικής καταγωγής.

Το περασμένο διήμερο κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν και σε κεντρικά σημεία των Κυθήρων, στη Χώρα και τον Ποταμό. Πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκε επίσης ένα θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα, 46 ετών.

Στο Κιλκίς, τέλος, σε 209 rapid τεστ το Σάββατο στο δημαρχείο της Γουμένισσας, βρέθηκαν δέκα θετικά δείγματα (4,78%). Πρόκειται για έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ελληνικής καταγωγής, με μέση ηλικία τα 48 έτη. Η δειγματοληψία θα συνεχιστεί και την Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή