Φον ντερ Λάιεν: Ξεκάθαρη η πλήρης αλληλεγγύη προς Ελλάδα - Κύπρο

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 21:46
UPD:21:58
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Για ξεκάθαρη και πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και το «Open», μετά την ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης.

«Ένα πράγμα είναι πολύ ξεκάθαρο, ότι υπάρχει πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο για να προστατευτούν και να υπερασπιστούν τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα. Κι εδώ η ΕΕ είναι ενωμένη. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που διαφαίνεται ότι ξεκινά διάλογος, κάτι που είναι σημαντικό» υπογράμμισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν είναι ένα, αλλά διάφορα θέματα που πρέπει να συζητηθούν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε πως «πρέπει να βρούμε μια λύση ευρωπαϊκή. Αυτό είναι το σημαντικό. Βάζουμε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση στο τραπέζι και μετά το συζητάμε ως πακέτο».

Τέλος, επισήμανε ότι «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν υπάρχουν κράτη-μέλη τα οποία εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης λαμβάνουν περισσότερους μετανάστες, χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται αλληλεγγύη κι αυτό θα αποτυπώνεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή