Ιράν:Καταρρίφθηκε από πυραύλους έδειξαν τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης των ουκρανικών αερογραμμών

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 13:18
UPD:13:19
VIA REUTERS/WANA NEWS AGENCY
A- A A+

Η ανάλυση των μαύρων κουτιών του καταρριφθέντος ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου δείχνει ότι αυτό επλήγη από δύο πυραύλους, με διαφορά 25 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, και πως επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι ζωντανοί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από την πρώτη επίθεση, ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτό, σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αναφορά για τα περιεχόμενα των μαύρων κουτιών τα οποία εστάλησαν τον Ιούλιο στη Γαλλία για να αποκρυπτογραφηθούν, της μοιραίας πτήσης που στοίχισε τη ζωή στους 176 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου της εταιρείας Ukraine International Airlines , στις αρχές του έτους (8 Ιανουαρίου)

Η Τεχεράνη έχει δηλώσει πως κατέρριψε από λάθος το ουκρανικό επιβατικό αεροπλάνο τον Ιανουάριο, σε μια περίοδο εξαιρετικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Δεκαεννέα δευτερόλεπτα αφού ο πρώτος πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο, οι φωνές των πιλότων μέσα στο κόκπιτ δείχνουν πως οι επιβάτες ήταν ζωντανοί ... 25 δευτερόλεπτα αργότερα ο δεύτερος πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο», δήλωσε στην κρατική ιρανική τηλεόραση ο Τουράζ Ντεγανί-Ζανγκανέχ.

Το Ιράν διεξήγαγε συνομιλίες με την Ουκρανία, τον Καναδά και άλλες χώρες, πολίτες των οποίων επέβαιναν στο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε.

Οι χώρες αυτές είχαν ζητήσει τη λεπτομερή διερεύνηση της τραγωδίας.

«Η ανάλυση δεδομένων από τα μαύρα κουτιά δεν πρέπει να πολιτικοποιείται», δήλωσε ο Ζανγκανέχ.

Η Τεχεράνη είχε χαρακτηρίσει την κατάρριψη του πολιτικού αεροσκάφους ως ένα  "καταστροφικό λάθος" από τις δυνάμεις της που βρίσκονταν σε κατάσταση υψίστου συναγερμού στη διάρκεια αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ.

Ιρανοί και ουκρανοί αξιωματούχοι διεξήγαγαν συνομιλίες για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Ένας νέος γύρος συνομιλιών έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή