ΗΠΑ: Διαφημιστικές πινακίδες για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής»

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 03:54
UPD:03:54
Maria Baranova
A- A A+

Το πρότζεκτ «Messages for the City» εξελίσσεται: πλέον, 35 καλλιτέχνες και ντιζάινερ δημιουργούν έργα, στηρίζοντας τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», τα οποία εμφανίζονται σε ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες στην Times Square της Νέας Υόρκης, τη Βοστώνη και το Σικάγο.

MARIA BARANOVA

Το πρότζεκτ, με την επωνυμία «Μηνύματα για την Πόλη» - συνεργασία της Times Square Arts, του Μουσείου Poster House, του περιοδικού Print και της συλλογικότητας For Freedoms -, εγκαινιάστηκε στις 17 Απριλίου σε διαφημιστικές πινακίδες και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, και τώρα περνάει σε δεύτερη φάση: συμμετοχή στο πρότζεκτ δήλωσαν οι Jenny Holzer, Carrie Mae Weems και Duke Riley, με την Weems να δημιουργεί έργο που μιλά για τη δυσανάλογη επίπτωση του κορωνοϊού στις κοινότητες των Αφροαμερικανών και το έργο του Riley να αποτίει φόρο τιμής στις νοσοκόμες -ο ίδιος ο καλλιτέχνης, προσφάτως, αποθεραπεύτηκε από την Covid-19.

MARIA BARANOVA

«Ιστορικά, οι ντιζάινερ είναι η γέφυρα μεταξύ του μηνύματος και του κοινού, μεταδίδοντας σε μεγάλα πλήθη πολύπλοκες, συχνά, ιδέες, με σαφήνεια και κατά τρόπο που να εμπεδώνονται στη μνήμη» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στην Artnet News, η Julia Knight, διευθύντρια του Μουσείου Poster House.

IAN DOUGLAS
«Οι δουλειές τους μας έχουν εμπνεύσει να συνενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε στο παρελθόν μεγάλης κλίμακας προκλήσεις, από πολέμους μέχρι κρίσεις της δημόσιας υγείας όπως το AIDS, και από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι αυτό (σ.σ. η Covid-19) θα ήταν άλλο ένα τέτοιο, μνημειωδών διαστάσεων ζήτημα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή