Παραμένουν ανοιχτά τα ιταλικά σύνορα- Δέσμευση συνεχούς ενημέρωσης της Ε.Ε.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 21:09
UPD:21:20
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Στη συναπόφαση τα ιταλικά σύνορα να παραμείνουν ανοιχτά κατέληξαν ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα και ομόλογοι του έξι ευρωπαϊκών χωρών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Ρώμη υπό την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο, Στέλλα Κυριακίδη.

Ο Ιταλός υπουργός σε δηλώσεις ανάφερε ότι οι υπουργοί των χωρών που συνορεύουν χερσαία με την Ιταλία συμφώνησαν ότι το κλείσιμο των συνόρων θα ήταν υπερβολικό μέτρο και ανακοίνωσε ότι οι Ιταλοί μπορούν να συνεχίσουν να ταξειδεύουν. Ο Ιταλός υπουργός συμπλήρωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να σταματήσει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, πριν τρεις εβδομάδες, ήταν κάθε άλλο παρά λανθασμένη.

Παράλληλα, στην συνάντηση της Ρώμης συμφωνήθηκε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα πληροφορεί συνεχώς τους Ευρωπαίους εταίρους της, σχετικά με την στρατηγική της για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του ιού. Οι ειδήμονες και οι υπουργοί των διαφόρων χωρών θα παραμείνουν σε διαρκή επαφή, για να αποφασίζουν ποιες είναι οι καταλληλότερες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον. 

Σε ότι αφορά τυχόν μεγάλες, μαζικές εκδηλώσεις, θα αποφασίζεται κατά περίπτωση αν θα πρέπει ή όχι να ακυρώνονται και θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να δίδονται ομοιογενείς πληροφορίες στα διάφορα συνοριακά φυλάκια.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή