Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουκάκι: Εξωφρενικό να ζητείται πειθαρχικός έλεγχος εισαγγελέα

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 11:31
UPD:11:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
A- A A+

Να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους «κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς» καλεί τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα όσα επακολούθησαν στις αστυνομικές επιχειρήσεις στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Η Ένωση εκφράζει τη δυσφορία της για το γεγονός ότι «τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε συντονισμένα τόσο από υπουργούς της κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών».

Όπως σημειώνει, «έφθασε μάλιστα Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν».

«Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία. Τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν ούτε ενεργούν με βάση την πολιτική συγκυρία και τα κελεύσματα της επικαιρότητας» επισημαίνει η Ένωση και προσθέτει: «Ηη κρίση τους για την υπαγωγή μιας πράξης σε συγκεκριμένη νομοτυπική μορφή αδικήματος είναι κρίση επιστημονική βασισμένη σε πορίσματα της νομικής θεωρίας και της νομολογίας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολύ περισσότερο με όρους συναισθηματικούς και άρα αντιεπιστημονικούς».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή