Τραμπ: Μεγάλη νίκη Τζόνσον, μεγάλη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 08:28
UPD:08:32
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρωθυπουργός της Βρετανίας έσπευσε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ με περισσό ενθουσιασμό, κάνοντας βεβαίως αναφορά στο Brexit και τη νέα «τεράστια» εμπορική συμφωνία μετά.

«Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για τη μεγάλη νίκη! Βρετανία και ΗΠΑ θα είναι τώρα ελεύθερες να συνάψουν μία τεράστια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit. Αυτή η συμφωνία έχει τη δυνατότητά να είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικερδής από οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να συναφθεί με την Ε.Ε. Γιόρτασέ το Μπόρις!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, ο οποίος άλλωστες δεν κρύβει ούτε τον διακαή πόθο του για το Brexit ούτε την προτίμησή του στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον.

Ήταν το δεύτερο tweet του Ντόναλντ Τραμπ για τις βρετανικές εκλογές τις οποίες προφανώς παρακολουθούσε στενά. «Φαίνεται πως έχουμε μια μεγάλη νίκη για τον Μπόρις στο ΗΒ!», είχε γράψει νωρίτερα.

Οι Τόρις σύμφωνα με τους νεότερους υπολογισμούς εξασφαλίζουν 357 έδρες, δηλαδή 39 περισσότερες από το 2017, αποσπώντας μάλιστα παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών. Οι τελευταίοι φαίνεται να χάνουν 61 έδρες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή