Επίκαιρη ερώτηση του Γ. Βαρουφάκη στον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:15
UPD:13:22
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για το πώς θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία θα αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προεκλογικά καταφερθήκατε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ. Μετεκλογικά αποδεχθήκατε την εν λόγω συμφωνία και δεσμευτήκατε στην πιστή της εφαρμογή. Όμως, όπως είχε προειδοποιήσει το ΜέΡΑ25 τόσο τον προκάτοχό σας όσο και εσάς, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών την υπονόμευσε εκ προοιμίου - μια πρόβλεψη που σήμερα, δυστυχώς, επαληθεύεται» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Σημειώνει ακόμη πως το κόμμα του «από την πρώτη στιγμή επιχειρηματολόγησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια καλή συμφωνία που όμως δρομολογήθηκε με απαράδεκτα αντιδημοκρατικό τρόπο που θα είχε αποτέλεσμα να κινδυνεύει να ανατραπεί λόγω έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης ιδίως στη γειτονική χώρα».

«Σήμερα, μετά την πρόσφατη άρνηση της Συνόδου Κορυφής να επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, καταστρατηγώντας το ιδιότυπο συμβόλαιο της Ε.Ε. με τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας, η πρόβλεψή μας επιβεβαιώνεται καθώς η Βόρεια Μακεδονία έχει εισέλθει σε τροχιά εκλογών που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσουν σε νέα κυβέρνηση η οποία είτε θα αναθεωρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών είτε θα την υπονομεύσει στη πράξη» συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Καλεί παράλληλα τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποια ήταν η παρέμβασή του στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπου ο πρόεδρος της Γαλλίας έθεσε βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή