«18 Άνω»: Αντίδραση στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 12:47
UPD:12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Βίαιη παρέμβαση στην οργανωτική δομή του ΚΕΘΕΑ, «η οποία είναι μοναδική για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», χαρακτηρίζει η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών «18 Άνω» την αιφνιδιαστική κατάργηση από την κυβέρνηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Η εν λόγω κίνηση «επηρεάζει συνολικά όσους εμπλέκονται στον χώρο των εξαρτήσεων στην Ελλάδα και θέτει ερωτηματικά για τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινόμενου», αναφέρει η Μονάδα, εκτιμώντας ότι «αλλοιώνει το χαρακτήρα των "θεραπευτικών κοινοτήτων" του ΚΕΘΕΑ, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, τη συλλογικότητα και τον διάλογο».

Η υπάρχουσα οργανωτική δομή και κουλτούρα του ΚΕΘΕΑ «έχουν δοκιμασθεί για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Η καταστρατήγηση της αυτοτέλειας και της αυτονομίας των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης παραπέμπει σε υποβάθμισή τους και σε πολιτικές διαχείρισης των εξαρτήσεων, ενδεχομένως και με τη χορήγηση υποκατάστατων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή