Τεχεράνη προς Πιονγιάνγκ: Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 06:16
UPD:08:47
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

 Ο Αμπάς Αραγτσί 

A- A A+

Η Τεχεράνη συμβουλεύει την Πιονγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και σκοπεύει να στείλει τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί χθες, στη διάρκεια συνάντησής του με βορειοκορεάτικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστος εταίρος στον διάλογο, τόσο με την αποχώρησή τους από το ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η επίσημη ονομασία της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν), όσο και στις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αραγτσί, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ.

Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον εναντίον ανεξάρτητων χωρών όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι οι οικονομικές κυρώσεις, συνέχισε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης και της Πιονγιάνγκ.

Ακόμη, ο Αραγτσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει τον Ζαρίφ στην Πιονγιάνγκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή