ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 11:44
UPD:12:43
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην αναγνώριση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικού προέδρου της λατινοαμερικανικής χώρας προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.

« Η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της Ε.Ε. όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Μογκερίνι, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

EURONEWS

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της Ε.Ε., ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, Ενρίκε Ιγκλέσιας, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

naftemporiki.gr   

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή