Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 13:12
UPD:13:17
REUTERS/THOMAS PETER
A- A A+

Κλιμακώνεται η ένταση στους δρόμους τους Χονγκ Κονγκ εν όψει της μεγάλης διαδήλωσης για την 22η επέτειο της παράδοσης της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν πλέον μετ’ επιτάσεως την παραίτησης της κυβέρνησης της Κάρι Λαμ, η οποία πρόσκειται στο Πεκίνο, επιχείρησαν να εισβάλουν στο τοπικό κοινοβούλιο σπάζοντας τζάμια με μεταλλική μπάρα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους διαλύσουν κάνοντας χρήση ροπάλων, δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

EURONEWS

Τα σημερινά επεισοδια είναι τα τελευταία σε μία σειρά διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων, τις οποίες πυροδότησε σχεδίου νόμου της τοπικής κυβέρνησης που επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα. Η Κάρι Λαμ ανέστειλε τη διαδικασία κύρωσης του νόμου για τις εκδόσεις, αλλά δεν απέσυρε το νομοσχέδιο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν μικρές ομάδες διαδηλωτών, κυρίως νέοι με καλυμμένα πρόσωπα, έστησαν οδοφράγματα παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία σε τρεις μεγάλες οδικές αρτηρίες στην καρδιά του Χονγκ Κονγκ.

REUTERS/TYRONE SIU

Λίγο πριν από την παραδοσιακή τελετή της έπαρσης της κινεζικής σημαίας και αυτής του Χονγκ Κονγκ, η οποία σηματοδοτεί την επέτειο από την παράδοση της κυριαρχίας της πόλης από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κίνα την 1η Ιουλίου του 1997, οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, AFP, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή