Ο εικαστικός και λογοτεχνικός Φεβρουάριος του Κώστα Ευαγγελάτου

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 08:00
A- A A+

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, περφόρμερ, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος θα λάβει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης τον Φεβρουάριο.

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (Ιπποκράτους 63, 3ος), με θέμα «Τα τριαντάφυλλα του Ρίλκε». Ο Κώστας Ευαγγελάτος θα αναφερθεί, με εποπτικά μέσα, στη μεγάλη σειρά με ζωγραφικά τριαντάφυλλα που φιλοτέχνησε, εμπνευσμένος από τα ποιήματα «Les Roses» του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, και η γενική γραμματέας της ΕΕΕΛ, δρ. Φιλοσοφίας Σοφία Μωραίτη, θα αναλύσει τα λυρικά ποιήματα για τα τριαντάφυλλα που έγραψε στη γαλλική γλώσσα ο Ρίλκε.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα συμμετέχει με ανάγνωση ερωτικών ποιημάτων του στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μάγδας Κούρκουλου, με επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Αννίτας Πατσουράκη, στο Polis Art Cafe (Πεσματζόγλου 5, Στοά Αρσακείου).

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα απευθύνει κριτικό χαιρετισμό στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ο χορός της αστραπής» της Ήλιας Λιακάκου-Θεοφιλίδου, στο πλαίσιο του τριημέρου πολιτιστικών δρώμενων, που επιμελείται η εικαστικός, εκπαιδευτικός Αργυρούλα  Pappas-Τσιώτα στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, 4ος, Κολωνάκι).

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου θα διαβάσει το ποίημά του «Ο Ύμνος της Κεφαλονιάς», στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου- λευκώματος με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής μου» της κας Ελένης Μελέτη στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Saint-Paul» (Κουντουριώτου 229-231).  Η έναρξη της πολυσύνθετης εκδήλωσης θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

Παράλληλα,  συμμετέχει με δύο ζωγραφικά έργα του στο Ημερολόγιο 2019 με τίτλο «Μύθοι και Τέχνη», από την Ιόνιο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών της Κέρκυρας, σε επιμέλεια και κείμενο της Ιστορικού Τέχνης Μαρίας Μελέντη, το οποίο περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων.

Συμμετέχει, επίσης, με ποιήματά του και σε νέες ποιητικές ανθολογίες και λευκώματα που παρουσιάζονται στο Art Studio Est- La Chambre (Πρατίνου 87, Αθήνα).

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή