Κυρώθηκε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 15:25
UPD:18:03
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με 153 «ναι» και μετά από μία συζήτηση τριών ημερών σε υψηλούς τόνους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Τη συμφωνία υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ (πλην Θ. Παπαχριστόπουλου), της Ένωσης Κεντρώων, της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Μεταξύ των προσώπων η στάση των οποίων είχε συζητηθεί, καταψήφισαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Κώστας Ζουράρις, αλλά και ο Βασίλης Κόκκαλης που μετέχει στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κληθείς να ψηφίσει, είπε «όχι στην προδοσία». Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε τον κ. Μπαρμπαρούση να ψηφίσει εκ νέου «ναι, όχι ή παρών», τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος θα ακυρωθεί. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, με τον κ. Μπαρμπαρούση τελικώς να ψηφίζει «όχι».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή